Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львіввугілля

Четвер, 30 листопада 2017, 12:38

Комісія встановила причину нещасного випадку на шахті "Лісова"

Львіввугілля

Через невиконання інструкцій з охорони праці та посадових обов’язків керівництва шахти "Лісова" – постраждали двоє гірників.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Держпраці у Львівській області.

Комісія управління Держпраці Львівщини завершила спеціальне розслідування нещасного випадку, який стався 26 жовтня 2017 року на відокремленому підрозділі "Шахта "Лісова" ДП "Львіввугілля". Тоді постраждали двоє гірників.

Як з'ясували у Держпраці, нещасний випадок трапився через відшарування та обрушення порід покрівлі внаслідок знаходження 183 розвідувального штреку в зоні опорного гірничого тиску.

"Роботи по відновленню вибитого кріплення велися з порушенням "Технологічної проектної документації проведення та кріплення 183 розвідувального штреку пл. n7 н "Сокальський". Потерпілі встановлювали рами постійного кріплення удвох, а ці роботи повинні були виконувати чотири гірники. Роботи виконувалися за відсутності особи технагляду дільниці", – наголосили в управлінні Держпраці.

Відтак, комісія запропонувала притягнути до дисциплінарної відповідальності в.о. помічника начальника дільниці підготовчих робіт та гірничого майстра дільниці підготовчих робіт попередньої зміни.

Також запропоновано звільнити із посади ще гірничого майстра дільниці підготовчих робіт, який безпосередньо керував роботами на зміні.

Нагадаємо, 30 жовтня, на поверхні шахти "Лісова" загинув шахтар.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.