Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ВО «Батьківщина»

Прес-реліз,   Понеділок, 18 грудня 2017, 17:13

Сергій Соболєв: Рада має доопрацювати недолугі закони та вирішити кадрові питання

ВО «Батьківщина»

Верховна Рада на поточному тижні має врегулювати низку кадрових питань та доопрацювати недолугі закони, ухваленням яких вкрай незадоволені українці.

Таку пропозицію вніс перший заступник керівника фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів.

Одним із таких законів, який потребує негайного доопрацювання, політик назвав так звану пенсійну реформу. Сергій Соболєв розповів, що під час тижня роботи в округах він поспілкувався з виборцями в сільській місцевості, які шоковані «підвищенням» пенсій на 50-100 грн.

З огляду на це народний депутат пропонує парламенту розпочати свою роботу з відновлення норми, яка діяла до 2010 року щодо коефіцієнту вирівнювання пенсій.

«Найстрашніше – це коли ти однією рукою ніби даєш, а іншою, у кінцевому варіанті, забираєш. Сьогодні, з огляду на рівень цін, у людей забирають останнє», – зауважив парламентарій.

Окрім того, Сергій Соболєв вважає вкрай необхідним доопрацювати рішення про продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. На переконання політика, разом із продовженням мораторію парламент мав ухвалити рішення про заборону емфітевзису та про попереднє укладення угод про приватизацію землі.

Також представник фракції наголосив, що Державний бюджет на 2018 рік не міг бути ухвалений без затвердження фінансових планів підприємств, і звернув увагу на ситуацію в Бердянському порту, який без затвердження фінплану може збанкрутувати.

«Володимир Омелян сидітиме від 5 до 7 років, якщо не виконає рішення суду та за 24 години не відновить на роботі директора Бердянського морського порту Миколу Ільїна, який витягнув порт із прірви, і якого незаконно звільнили», – зауважив Соболєв.

Ще одним першочерговим завданням парламенту на поточному тижні, на думку депутата від «Батьківщини», має стати вирішення кадрових питань, зокрема в уряді та Нацбанку.

Сьогоднішню ситуацію з курсом гривні заступник Голови фракції вважає наслідком недолугих рішень парламенту та нездатністю вже вісім місяців призначити керівництво НБУ.

«Як в одному Кабміні можуть сидіти чиновники, які працювали в уряді Януковича? Ми шукаємо Юрія Колобова за масові незаконні відшкодування ПДВ, а людина, яка пропускала через себе весь потік документів Колобова, Володимир Омелян, зараз сидить міністром інфраструктури», – додав він.

Однак, за словами нардепа, жодного з цих питань немає в порядку денного, «так само, як і нема питання Центральної виборчої комісії, питання деокупації територій Східного Донбасу та Криму, питання про Антикорупційний суд».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.