Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

"Полімінерал" у Стебнику

Середа, 27 грудня 2017, 11:37

Рудник стебницьного Полімінералу планують консервувати

"Полімінерал" у Стебнику

Також провалля у Стебнику пропонують віднести до категорії надзвичайної ситуації.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У результаті засідання робочої групи щодо забезпечення екологічної рівноваги на території Стебницького калійного родовища, було вирішено віднести провалля, яке утворилося на території ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал" до категорії надзвичайної ситуації.

А також робоча група працює над концепцією розробки нового проекту консервації рудника №2, де утворилося провалля.

Окрім цього у Дрогобицькому районі було вирішено збудувати напірний каналізаційний колектор від районної каналізаційної станції Стебника до районних каналізаційних очисних споруд.

Наразі КП "Дрогобичводоканал2 має укласти угоду з спеціалізованою організацією на розробку гірничо-геологічного обґрунтування для підготовки альтернативних ділянок для виносу магістрального водогону Гірне – Дрогобич та розробити ПКД на будівництво напірного каналізаційного колектора.

Нагадаємо, між містом Стебник і селом Модричі Дрогобицького району в ніч на 30 вересня утворилось провалля. Створення робочої групи з розслідування обвалу ініціювала облрада наприкінці жовтня.

Крім цього Львівська обласна рада звернулась до уряду з проханням виділити кошти на ліквідацію провалля та вирішити питання з діяльністю "Полімінералу". Депутати також запропонували створити урядову комісію для вирішення проблем, які виникли через роботу "Полімінералу".

На моніторинг ситуації, що проводитимуть фахівці-екологи Івано-Франківського національного інституту нафти і газу, виділено з обласного бюджету 1,483 млн грн. Також поблизу утвореного провалля змінили русло річки аби запобігти ймовірним проваллям.

Детальніше про цю ситуацію публікації Варіантів "Провалля під Стебником".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.