Садовий із заступниками їздить у відрядження за кордон більше і далі, ніж колеги Панькевича

Четвер, 27 вересня 2012, 15:53

Посадові особи Львіської міськради за останні півтора року здійснили на 15 закордонних відряджень більше, ніж чиновники Львівської облради, при цьому географія перших була значно ширшою.

Такі дані були отримані у відповідь на запит ЛОГО «Львівський прес-клуб» з проханням надати інформацію про закордонні відрядження працівників Львівської ОДА, Львівської міськради та Львівської облдержадміністрації.

Згідно з наданою у відповідь на запит інформацією, з 2011 до 2012 року станом на 15.09.2012 працівниками Львівської облради були здійснені 20 закордонних відряджень.

«Рекордсменами» виявились голова облради Олег Панькевич (виїздив за кордон 7 разів) та два його заступники – Петро Колодій (6 разів) і Валерій П`ятак (4 рази). По одному закордонному відрядженню – в депутатів Остапа Стахіва, Святослава Шеремети та Ярослава Кравченка. Їздили чиновники переважно до сусідньої Польщі. Серед кілької винятків – Сербія, Литва, Угорщина, Австрія та Ватикан.

Натомість Львівська міськрада за той же період відзвітувалась про 35 закордонних відряджень. Беззаперечне лідерство за закордонними поїздками – в заступника міського голови з гуманітарних питань Василя Косіва (виїздив з робочими поїздками за кордон 17 разів). Вдвічі менше було закордонних поїздок за останні півтора року у Андрія Садового – за кордоном він побував 8 разів.

Порівняно активним за рівнем закородонних поїздок був також заступник міського голови з питань містобудування та інфраструкутри Володимир Шевчук (4 закордонні відрядження).

Географія відряджень чиновників міськради значно ширша, ніж у їх колег з облради – окрім Польщі, це  Франція, Німеччина, Румунія, Бельгія, Грузія, Литва, Великобританія, Австрія, Італія, Фінляндія, Сербія, Ізраїль і навіть Китай.

При цьому, як зазначив голова правління РГФ «Право і демократія» Андрій Бурий, інформація, надана у відповідь на запити Львівською міською радою і облрадою є неповною і неструктурованою, а подана дуже змішано і загально.

До прикладу, не зазначено кошти, витрачені окремо на поїздки міського голови, його заступників та депутатів, а подана інформація лише про передбачену загалом на відрядження суму коштів.

Так, для Львівської міськради у 2011 році вона становила 160 тис. грн, з яких було використано лише 65 тис грн, а в 2012 році - 80 тис.грн, з яких станом на 01.09.2012 використано лише 2657 грн.

Нагадаємо, Львівська ОДА у відповідь на запит надала інформацію лише про 8 відряджень працівників головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестиції та зазначила, що протягом останніх півтора року видатки на закордонні відрядження працівників Львівської ОДА не проводились.

Мітки: Василь Косів, водовозки, західгазінвест, мандзяновський, Олег Панькевич, Петро Колодій, російське консульство