Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Пластова

Четвер, 19 липня 2018, 12:25

ЛКП "Зелене місто" отримало землю для будівництва сміттєпереробного заводу у Львові

вул. Пластова

Львівські депутати поділили територію очисних споруд на вул. Пластовій для будівництва тут сміттєпереробного заводу та виділили додаткові ділянки "Львівводоканалу".

Сьогодні на позачерговій сесії Львівської міської ради депутати ухвалили рішення про надання ЛМКП "Львівводоканал" дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на вул. Пластовій, 13 та затвердження технічної документації щодо поділу та об’єднання цих земельних ділянок і надання однієї з них ЛКП "Зелене місто". За прийняття цих рішень проголосували по 33 депутати міськради.

Йдеться про поділ земельної ділянки площею 65,9543 га на вул. Пластовій, 13, яку раніше міськрада виділила для ЛМКП "Львівводоканал" для виробництва та розподілення газу, очищення та розподілення води, на ділянки площею 62,9929 га та площею 2,9614 га.

Ще у травні цього року львівські депутати надали ЛКП "Зелене місто" ділянку на вулиці Пластовій площею 2,9 га для будівництва комплексу з перевантаження та переробки твердих побутових відходів.

 

 

Також "Львівводоканал" отримає ще 5 земельних ділянок для розширення та модернізації очисних споруд за рахунок земель, що не надані у власність або користування, з подальшим їх переведенням до земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Йдеться про ділянки орієнтовною площею 1,4 га, 7,5 га, 1,4 га, 5,8 га і 1,9 га.

Нагадаємо, у грудні 2017 року міська рада визначила місце для сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13. Цю ділянку під будівництво заводу запропонувала французька компанія Egis, що працювала над проектом стратегії поводження зі сміттям у Львові.

У квітні депутати погодили отримання кредиту від Європейськго банку реконструкції та розвитку у 25 мільйонів євро. На початку червня ЄБРР оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові.

 

Однак на громадському слуханні щодо будівництва сміттєпереробного заводу, яке відбулося вчора, львів'яни виступили проти будівництва заводу на вул. Пластовій.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.