Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

станція Нижанковичі

Середа, 5 вересня 2018, 17:07

Польща планує збільшити залізничне сполучення з Україною через Львівщину

станція Нижанковичі

Йдеться по два напрямки: на Люблін і на Перемишль.

Про це повідомляє прес-служба міністерства інфраструктури.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян перебуває із візитом у Польщі, в місті Криниця-Здруй, де бере участь у XXVIII Економічному форумі та конференції "Європа Карпат".

В рамках візиту Володимир Омелян провів двосторонню зустріч із Міністром інфраструктури Республіки Польща Анджеєм Адамчиком. Сторони обговорили широке коло питань двосторонньої співпраці в сфері транспорту та інфраструктури.

Володимир Омелян відзначив інтенсивність і високу результативність українсько-польського діалогу в 2018 році:

"Ми надзвичайно втішені прогресом, якого досягли на рівні профільних міністерств України і Польщі. Пряме залізничне сполучення між Україною і Польщею, започатковане 2016 року, – приклад успішної реалізації українсько-польських проектів. І наразі обидві країни активно працюють над розширенням залізничного сполучення між Україною і Польщею. Я дякую Польщі за активну позицію в цьому питанні і всебічну підтримку ініціативи".

Володимир Омелян підтвердив, що наразі триває робота над двома проектами: відновлення функціонування залізничного сполучення за напрямком Перемишль-Мальховіце-Нижанковичі та започаткування регулярного пасажирського залізничного сполучення між Львовом та Любліном.

Сторони домовилися про проведення у жовтні цього року засідання двосторонньої робочої групи у Львові щодо розширення залізничного сполучення між Україною і Польщею.

Міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик висловив переконання, що розширення залізничного сполучення між Україною і Польщею також сприятиме інфраструктурній європейській інтеграції України.

Додамо, що торік під час XXVII Економічного форуму в Польщі на важливості залізничного сполучення між Львовом і Любліном наголосив  народний депутат Ярослав Дубневич. Що ж до перетину кордону між Польщею і Україною у Нижанковичах (Старосамбірський район), то там планують відкриття пункту пропуску для автомобілів та пішоходів.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.