Охоронець Димінського викликає вогонь на себе

Середа, 12 вересня 2018, 14:27

Андрій Борщ, який причетний до ДТП за участі авта Петра Димінського, відновив розслідування проти себе.

Печерський районний суд міста Києва задовольнив скаргу охоронця Петра Димінського Андрія Борща і скасував постанову про закриття кримінального провадження за підозрою його у вчиненні смертельного ДТП.

Про це стало виданню "Наші гроші.Львів" відомо з ухвали суду від 29 серпня, яку опублікували в Єдиному державному реєстрі судових рішень 5 вересня.

Тепер суд повторно прийняв рішення на користь заявника, оскільки, незважаючи на неодноразові вимоги, матеріали кримінального провадження для їх дослідження в судовому засіданні так і не були представлені. А тому не можна було спростувати доводи Андрія Борща про неповноту та однобічність досудового розслідування. Також в ухвалі суду вказано, що прокурори та слідчі систематично не з'являлися на судові засідання.

Нагадаємо, у серпні 2017 року авто Петра Димінського потрапило у ДТП внаслідок якого загинула жителька с. Ямельня Яворівського району. Після ДТП Димінський поїхав на лікування у Швейцарію, відповідальність на себе взяв його охоронець Андрій Борщ. Адвокат Димінського заявив про політичний тиск на його підзахисного та спроби забрати у нього телеканал ZIK.

Для відшукання зразків ДНК Димінського правоохоронці обшукали спортивні бази ФК "Карпати", офіси Димінського і телеканалу ZIK. 

У грудні Петрові Димінському повідомили про підозру у вчиненні цього ДТП, а 1 березня цього року йому призначили домашній арешт. Наприкінці березня суд відхилив апеляцію олігарха про скасування домашнього арешту.

Мітки: ДТП, новини львівщини, Петро Димінський