Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

дороги Львівщини

Четвер, 13 вересня 2018, 16:57

В Україні можуть ввести нову розмітку доріг

дороги Львівщини

При проектуванні доріг планують встановлювати шумову та світлову розмітки.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Як заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, міністерство вивчає можливість використання при проектуванні доріг шумової та світлової розмітки.

"Це може стати дієвим засобом підвищення безпеки руху на наших дорогах. Більшість країн світу, які вже це використовують, доводять їх ефективність", – наголосив Лев Парцхаладзе.

За його словами, шумова дорожня розмітка представляє собою штучну нерівність, яка облаштовується вздовж або впоперек дороги, і під час наїзду на неї водії відчувають вібрацію й шум.

"Люмінесцентна дорожня розмітка випромінює світло протягом 10 годин після заходу сонця. Це покращує видимість для водіїв у вечірній час, зменшує кількість аварій на дорогах та підвищує безпеку руху. Люмінесцентні фарби та емалі, які застосовуються для створення дорожньої розмітки, мають високі водостійкі та брудовідштовхуючі властивості", – додав Лев Парцхаладзе.

Нагадаємо, раніше Мінрегіонбуд ввів нові державні будівельні норми щодо організації велосипедного руху, а також звуження ширини смуг руху в містах і селах.

Оновлені державні будівельні норми набули чинності з 1 вересня цього року. 

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.