Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Вівторок, 2 жовтня 2018, 14:00

В Україні дозволили розповсюджувати лише марковані диски

Петро Порошенко

Порошенко підписав закон щодо боротьби з піратством та порушенням авторських прав.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Сьогодні, 2 жовтня, Петро Порошенко підписав закон про зміни у розповсюдженні "примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм та баз даних".

Відповідно до нього, відтворювачі, імпортери та експортери таких дисків повинні промаркувати їх перед розповсюдженням. 

Як йдеться у законі, "розповсюдження на території України примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм та баз даних, а також їх прокат дозволяються лише за умови їх маркування контрольними марками".

"Придбання примірника аудіовізуального твору, фонограми, відеограми, комп'ютерної програми, бази даних, маркованого контрольною маркою, не є набуттям прав на публічне виконання, публічний показ, публічну демонстрацію, публічне сповіщення, майновий найм, побутовий чи комерційний прокат записаного на цьому примірнику аудіовізуального твору, фонограми, відеограми, комп'ютерної програми, бази даних", – зазначено у законопроекті.

Згідно із статтею 7 цього закону, за кожну контрольну марку заявник сплачує суму в розмірі одного відсотка неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

Також закон визначає штрафи та кримінальну відповідальність за порушенням авторських прав.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.