Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

будівництво у Львові

Середа, 3 жовтня 2018, 17:40

В Україні дозволили склити балкони при будівництві багатоповерхівок

будівництво у Львові

Нові будівельні норми набули чинності з 1 жовтня.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Як заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, з 1 жовтня вступили в дію зміни у державні будівельні норми щодо проектування житлових будинків, які дозволили скління балконів та лоджій вище 3-поверху при проектуванні нових та реконструкції існуючих житлових будинків.

«Маю надію, що з її впровадженням ми позбудемося ще однієї радянської звички – самовільно склити балкони. І це унормує ситуацію з естетичним виглядом наших будівель», – наголосив Лев Парцхаладзе.

За його словами, раніше скління балконів у багатоповерхівках при їх проектуванні відбувалося лише на 1-3 поверхах, через що багато громадян робили це самостійно, "псуючи зовнішній вигляд будинків".

Згідно із прийнятими змінами, відтепер скління дозволено робити на балконах та лоджіях з шириною не менше 1,2 м. Площа скління має становити не менше 50% від площі зовнішніх стін балконів, а вікна повинні влаштовуватися з сумарною шириною не менше 1,2 м і відчинятися в бік балкона. 

Також скасовано обов’язкове проектування порогу або сходів при вході до житлових будинків, допускається розміщення вбудованих у будинки закладів громадського харчування місткістю не більше 250 місць.

Нагадаємо, з жовтня дитячі садки дозволено вбудовувати в житлові будинки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.