Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Будинок воїна у Львові

Львівська облрада

Неділя, 14 жовтня 2018, 12:01

У колишньому російському культурному центрі у Львові відкрили Будинок воїна

Будинок воїна у Львові

В межах відзначення Дня захисника України вчора, 13 жовтня, у Львові, на вулиці Короленка відкрили "Будинок воїна".

Про це повідоміла прес-служба Львівської облради. 

У приміщенні колишнього Російського центру відтепер усі охочі зможуть побачити українських захисників у формі часів Короля Данила, Козацтва, Українських Січових Стрільців, Української Галицької Армії, Української народної республіки та Української повстанської армії, а також форму сучасних військовослужбовців – Майданівців та учасників Антитерористичної операції. Осередок для АТОвців та учасників ООС створили спільними зусиллями обласної влади та громадськості замість російського культурного центру – йдеться у повідомлені.

«Минулого року, відзначаючи День захисника України, обласна влада пообіцяла, що цьогоріч до Дня Покрови ми відкриємо двері для волонтерських організацій, об’єднань атовців Львівщини цього приміщення. По-сучасному відремонтованого та облаштованого. Цей «Будинок воїна» – це спільна робота керівництва області та активних громадських організацій. Слава українському воїну. Слава Україні. Зі святом нас усіх» – зазначив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк. 

Під час відкриття присутні могли побачити українських захисників у формі часів Короля Данила, Козацтва, Українських Січових Стрільців, Української Галицької Армії, Української народної республіки та Української повстанської армії, а також форму сучасних військовослужбовців –  Майданівців та учасників

Нагадаємо, на початку травня 2017 року Російський культурний центр примусово виселили з приміщення за адресою вул. Короленка, 1 а. На реконструкцію приміщення було скеровано близько 6,2 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.