Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Четвер, 20 грудня 2018, 15:10

Вибори в ОТГ 23 грудня покажуть реальні рейтинги політичних партій – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Голова Львівської обласної організації Во «Батьківщина» Михайло Цимбалюк вважає, що вибори в ОТГ грудня є особливими, адже вони покажуть реальні рейтинги політичних партій напередодні президентських виборів.

«На Львівщині 23 грудня будемо обирати 130 депутатів всіх рівнів. Во «Батьківщина» висунула 128 кандидатів. Хочу сказати, що ці вибори відрізняють від всіх попередніх виборів в ОТГ. Це останні вибори перед президентськими. Саме результати виборів в ОТГ – це є найкращі рейтинги» – заявив Михайло Цимбалюк сьогодні на прес-конференції у Львові.

Цимбалюк наголосив, що ВО «Батьківщина» підтримує процес децентралізації, однак має застереження до того, як цей процес відбувається зараз.

«Всі знають, як створюються ініціативні групи, як писались перспективні плани. Але найбільше насторожує те, що до цього часу не внесені зміни до Конституції, які б узаконили діяльність ОТГ, а також повноваження голів цих новоутворень. Це проблема» – сказав він.

Цимбалюк також висловив занепокоєння тим, що створені на Львівщині ОТГ не потрапили до рейтингу успішних ОТГ, складених Центральним офісом реформ, який діє під егідою Мінрегіонбуду.

«А в переліку тих ОТГ, які за минулий фінансовий рік отримали дотації від держави є декілька ОТГ Львівщини. Треба думати, як змінювати підходи до створення ОТГ, щоб це відбувалось за економічною складовою» – додав Михайло Цимбалюк.

Цимбалюк також повідомив  про високу конкуренцію серед членів обласної організації ВО «Батьківщини» за право під партійним брендом кандидувати в депутати і керівники ОТГ.

«Маємо тенденцію, що на одне місце  претендувало 3-4 партійців. Ми впевнено йдемо на вибори, поставимо шлагбаум адмінресурсу» – наголосив він.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.