З січня в Україні стартує монетизація субсидій

Четвер, 27 грудня 2018, 14:04

Уряд схвалив старт монетизації субсидій з 1 січня 2019 року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Сьогодні на своєму засіданні уряди схвалив поетапний старт монетизації субсидій з 1 січня 2019 року, а також визначив "Ощадбанк" як уповноважений банк для виплат монетизованих субсидій.

Монетизація відбуватиметься у три етапи. Виплата зекономленої частини субсидії буде проводитися за підсумками опалювального періоду, а на монетизацію з 1 січня зможуть розраховувати ті, хто вперше подасть документи на субсидію, яка надходитиме на персональний обліковий запис в "Ощадбанку"

Тим сім’ям, які беруть участь в монетизації, не потрібно буде щомісяця сплачувати свій обов’язковий платіж окремо за кожен вид послуги. Держава через "Ощадбанк" сплачуватиме частину комуналки, в межах виділеної субсидії та соціальних норм, а субсидіанти доплачуватимуть другу частину рахунку.

А  з 1 травня 2019 року призначення субсидій тим, хто отримував таку субсидію протягом опалювального сезону 2018/19 не в грошовій формі, здійснюється тільки після подання нових заяв та декларацій.

З 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що уряд планує повністю розпочати монетизацію житлових субсидій з 2019 року.

А у березні уряд затвердив положення про єдиний державний реєстр одержувачів субсидій. Тоді ж Міністерство фінансів розробило план переходу на грошові розрахунки за субсидіями, який передбачатиме три етапи.

Додамо, раніше Міністерство соціальної політики України відкрило доступ до Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій. 

Мітки: міністерство соцполітики, Мінсоцполітики, новини львова, субсидії