Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

епідемія кору

Середа, 23 січня 2019, 14:39

На Львівщині проведуть додаткову вакцинацію з протидії кору для дітей

епідемія кору

Додаткові щеплення отримають діти віком від 6-ти до 18-ти років.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Олега Синютки № 36/0/5-19 від 21 січня 2019 року.

На Львівщині затвердили план додаткових заходів із проведення щеплень проти кору дитячому населенню віком від 6-ти до 18-ти років у Львівській області. Вакцинацію планують завершити до 28 лютого.

Мова йде про те, щоб сформувати реєстри щодо кількості дітей, які нещеплені проти кору та провести їх імунізацію. Списки обіцяють скласти до 25 січня.

Також у постанові зазначено, що медики будуть ретельно моніторити несприятливі події після імунізації, а зокрема буде створено групу оперативного реагування на випадки виникнення таких проблем. Оперативні групи будуть сформовані до 28 лютого.

Нагадаємо, що з початку року від ускладнень кору на Львівщині померли 5 людей.

Додамо, із 28 грудня 2018 року до 11 січня на кір захворіли 5 059 мешканців Львівської області. У 2018 році від ускладнень кору померло 16 людей: 12 дітей і 4 дорослих.

Також цього року Міністерство охорони здоров'я запускає в Львівській області пілотний проект щодо подолання спалаху кору – невакцинованих дітей не допускатимуть до навчання. У результаті цього у львівських школах маютьсформувати реєстри невакцинованих дітей.

У області є 52 тисячі доз вакцини виробництва Бельгії і Сполучених Штатів Америки.

Зауважимо, із 15 січня 2018 року, відколи на Львівщині офіційно зафіксували епідемію кору, кабінети щеплень у Львові працюють в усіх поліклініках і щосуботи. 

Все, що потрібно знати, аби вберегтися від кору, можна дізнатися тут

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.