Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

П'ятниця, 8 лютого 2019, 14:12

Львівська міськрада оштрафувала 3 приватних перевізників на 16 маршрутах

львівські маршрутки

Штраф за одне порушення в середньому становив 1700 грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Учора, 7 лютого, управління транспорту Львівської міськради провело перевірку щодо забезпечення якості автобусних перевезень у трьох перевізників – "Фіакр Львів", ТзОВ "Міра і К", АТП-14 630.

"З 1 лютого вступив в дію відкоригований тариф на пасажирські перевезення загального користування у м. Львові, а також пенсіонери за віком та особи з інвалідністю 3-ої групи отримали можливість їздити безкоштовно у всьому міському громадському транспорті. Відповідно перевізники обіцяли покращити якість послуги з перевезення, однак почали надходити скарги від мешканців. Тому ми вирішили перевірити стан перевезень" – заявив заступник начальника управління транспорту Ігор Собенко.

За його словами, на 16 маршрутах були виявлені такі недоліки як відсутність належної візуальної інформації та неналежний стан автобусів. Зокрема виявили старі наклейки з інформацією про платне перевезення пенсіонерів, не було інформації про нову вартість тарифу, відсутня інформація про те, що школярі мають право на безкоштовний проїзд, також були брудні автобуси на випуску.

"Усі порушення ми зафіксовали в актах і сьогодні маємо зустріч з керівниками підприємств-перевізників для ознайомлення з ними. На порушення буде накладено штрафи. Сума штрафу за одне порушення в середньому становить 1700 грн" – додав Собенко.

Такі рейди планують проводити і по інших перевізниках.

Нагадаємо, що у Львівських автобусах можуть з'явитися контролери та можливість безготівкової оплати. 

Окрім цього АТП № 1 введе в обіг квитки для автобусів з захисною голограмою.

Як писали  Варіанти раніше, з 1 лютого у Львові вартість проїзду в автобусному транспорті Львова становить 7 грн. Також відтепер пенсіонери за віком та особи з інвалідністю 3-ої групи їздитимуть безкоштовно у всьому міському громадському транспорті.

Додамо, 26 листопада на громадських слуханнях у міській раді громада не підтримала пропозицію підняти ціну на проїзд у маршрутках. Однак міськрада заявила, що готова збільшити тариф на проїзд у громадському транспорті Львова лише за умови безкоштовного перевезення пенсіонерів.

У жовтні минулого року львівські перевізники заявили, що вимагають негайно підняти вартість проїду у маршрутках до 6,5 грн, а після обговорень встановити тариф за проїзд у 9 грн.

Вартість проїзду у міських маршрутках востаннє піднімали у грудні 2017 року. Тоді ціна за проїзд зросла з 4 грн до 5 грн. А з 16 квітня підняли до 5 гривень ціну за проїзд у трамваях і тролейбусах міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.