Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кінотеатр "Львів"

Вівторок, 12 березня 2019, 18:51

Депутати ліквідували кінотеатр "Львів"

кінотеатр "Львів"

Львівська облрада вирішила ліквідувати "Кінотеатр "Львів" та передати будівлю Львівському палацу мистецтв.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали рішення про припинення комунального підприємства Львівської обласної ради "Кінотеатр "Львів". "За" проголосували 47 депутатів.

Зокрема, приміщення кінотеатру на вул. У.Самчука, 12 передадуть КЗК КМЦ ЛОР "Львівський палац мистецтв", який має провести реконструкцію приміщення, кошти на яку депутати плануть ще закласти до обласного бюджету.

Зазначимо, ще у листопаді минулого року директор КП ЛОР "Кінотеатр "Львів" Мирослав Аренович надсилав звернення до облради про приєднання кінотеатру до Львівського палацу мистецтв та виділення коштів для проведення ремонтних робіт.

А у 2017 році будівлею кінотеатру зацікавився Український католицький університет, який планував використовувати її як мультифункційний мистецько-культурний центр. 

Нагадаємо, що у 2016 році відбулися громадські слухання, на яких активісти презентували п'ять проектів із відновлення кінотеатру "Львів". Наразі кінотеатр "Львів" є у занедбаному стані. Жодних коштів із місцевого бюджету заклад не отримує, відтак перебуває на самоутриманні.

Тому ще наприкінці 2015 року Львівська обласна рада оголосила конкурс проектів із відновлення кінотеатру. У лютому минулого року визначили кращим проект директора Палацу мистецтв Юрія Гнатковського на реалізацію якого потрібно було майже 2 мільйони доларів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.