Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Личаківська 259

google.com.ua

П'ятниця, 22 березня 2019, 12:09

Садовий охоронятиме техніку, що зноситиме незаконну багатоповерхівку Копитка

вул. Личаківська 259

Львівська міськрада виділила 446 тис грн з бюджету на охорону техніки ,яка зноситиме незаконну забудову на вул. Личаківській, 259.

Сьогодні, 22 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради погодив зміни до міського бюджету на 2019 рік. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Зокрема, з бюджету міста передбачили виділити 446,4 тис грн на оплату послуг охорони будівельної техніки, яка буде задіяна для демонтажу самочинно збудованої багатоповерхівки на вул. Личаківській, 259 протягом 60 днів.

Зазначимо, у грудні 2018 року Восьмий апеляційний адміністративний суд прийняв рішення про знесення цієї незаконної забудови, яку ТзОВ "Лідер Моноліт" збудував без погодженої містобудівної документації. А вже 24 січня міськрада виділила 2,89 млн грн для знесення цього будинку.

Додамо, у 2017 році Львівський апеляційний адміністративний суд підтвердив, що ТзОВ "Лідер моноліт" порушила містобудівне законодавство при зведенні багатоповерхівки, а будінспектори виявили, що фірма подала недостовірні дані в декларації про початок виконання будівельних робіт.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Лідер Моноліт" зареєстроване у Львові у 2013 році на місці незаконної забудови, засновником підприємства є голова спостережної ради ПАТ "Львівський холодокомбінат" Богдан Копитко, що проживає у селі Старе Село Пустомитівського району.

Фірма займається будівельно-монтажними роботами, будівництвом житлових і нежитлових будівель, а розмір статутного капіталу становить 4 000 000 грн.

Нагадаємо, раніше Варіанти дослідили ситуацію із незаконними забудовами у місті та дізналися як забудовують історичну частину Львова, яка входить до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.