Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Дубневич

Четвер, 18 квітня 2019, 10:00

Дубневич виграв суд у агента НАБУ про хабар

Ярослав Дубневич

Суд виправдав Ярослава Дубневича та постановив спростувати інформацію агента НАБУ про спробу нардепа дати йому хабар у 10 млн грн.

Про це повідомив народний депутат від Блоку Петра Порошенка Ярослав Дубневич на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора Київський апеляційний суд зобов’язав агента Національного антикорупційного бюро України Євгена Шевченка простувати інформацію про те, що народний депутат від Блоку Петра Порошенка Ярослав Дубневич намагався за 10 млн грн хабара закрити справу, якою НАБУ займається щодо його компанії. 

НАБУ не вдалося зібрати доказів, які доводять вину Дубневича.

"Київський апеляційний суд зобов’язав так званого агента Шевченка спростувати інформацію про мої нібито спроби "домовитись за хабар в 10 млн грн з НАБУ". Це черговий яскравий приклад, як реально працюють "агенти". Під прикриттям корупційних розслідувань, вони самі стають учасниками корупційних схем та вимагачами хабарів", – заявив Ярослав Дубневич.

Наразі Дубневич чекає на спростування інформації.

Нагадаємо, у березні цього року Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальні справи проти нардепів братів Дубневичів через скасування статті про незаконне збагачення.

Також НАЗК знайшли у декларації Богдана Дубневича за 2016 рік неточності вартістю майже 3 млн грн. НАЗК відправили висновок щодо Дубневича до Національного антикорупційного бюро, яке також розглядає справу щодо відомостей у деклараціях про доходи Ярослава і Богдана Дубневичів. 

Так, минулого року Ярослав Дубневич задекларував 6 млн грн доходу, 99 земель, 10 будинків і 3,6 млн доларів готівки, а Богдан Дубневич – 1,2 млн грн доходу, більше 240 земельних ділянок, авторські права на "рейкові скріплення".

Крім цього, у лютому НАБУ відкрило справу щодо можливої службової недбалості детектива за фактом можливої службової недбалості детектива під час розслідування так званої "газової справи народних депутатів Ярослава і Боглана Дубневичів".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.