Держава не виділяє Львову грошей на збереження архітектурних пам’яток

Вівторок, 30 жовтня 2012, 11:47

Держбюджет України не виділи жодних коштів на відновлення та збереження культурної спадщини Львова упродовж останніх 4 років.

 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Місто кожного року вкладає у відновлення культурної спадщини Львова орієнтовно 10 млн. грн. Маємо велику, в тому числі і фінансову, підтримку від сусідніх країн – Польщі та Німеччини. Так, відповідно до проекту Львівської міської ради та Німецького міжнародного товариства GIZ «Муніципальний розвиток на оновлення старої частини Львова», німецький уряд інвестує у Львів 4 млн. євро. Це грантові кошти, які не треба повертати. За ці кошти у центральній частині міста реставрують дерев’яні вікна у квартирах, вхідні брами, балкони. Також важливо, що роботи виконують місцеві майстри під керівництвом місцевих фахівців. Таким чином маємо і певну освітню складову, бо фахових реставраторів нам бракує», – зазначено у повідомленні.

Окрім того, вже 5 років міськрада Львова разом із Міністерством культури і національної спадщини Польщі  реалізовують програму «Збереження спільної культурної спадщини». Відповідно до цієї програми, усі роботи фінансує Міністерство культури на національної спадщини Польщі, а виконують їх спільно українські та польські реставратори. За цей час Міністерство профінансувало роботи на суму понад 11,5 млн. грн.

Тим часом, як фінансування від держави місто не отримує.

Мітки: архітектура, кошти, шептицький