Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

центр для переселенців львів

facebook.com/replusdesignbureau

Середа, 30 березня 2022, 10:23

Архітектори реалізували проєкт організації простору тимчасового проживання у Львові

центр для переселенців львів

До проєкту залучені архітекторські бюро Львова і Харкова, а також волонтери. 

Архітекторські бюро Replus bureau, Drozdov&Partners та Ponomarenko Bureau за підтримки волонтерів у Львові на базі п’яти центрів розміщення переселенців реалізували проєкти організації комфортного простору проживання тимчасово переміщених осіб.  

Про це Варіантам розповів депутат Львівської міської ради Євген Кузик, який допомагає  архітекторам як волонтер.

Для реалізації проєкту обираються приміщення з технічними можливостями для створення  базових зручностей тимчасових мешканців, а саме забезпечити їх теплом, електроенергією, санітарними вигодами.

Проект передбачає, що для комфортного тимчасового перебування внутрішньопереміщених осіб зали поділені перегородками з фіранками на бокси, в яких встановлено двоярусні ліжка.

Вже облаштовані просторі для проживання у львівському ліцеї «Гроно», спортивні зали ДЮСШ у Стрийському парку, на вулиці Зеленій та ветеринарної академії ім. Гжицького.

Матеріали та меблі закуповуються за благодійні кошти, монтажні роботи  виконують волонтери, а організатори звітуються за використані кошти.  

«При такому підході важливо знайти приміщення у Львові, які відповідають вимогам проєкту. Тому я допомагаю архітекторам з контактами директорів шкіл та інших установ, в розпорядженні яких є придатні приміщення. Ми також залучаємо волонтерів, які допомагають з роботами», - розповів Євген Кузик.

Депутат переконаний, що  підхід, запропонованій архітекторами, дозволить створити мінімальні комфортні умови тимчасового проживання для переселенців.

«Насправді, в таких центрах є люди, які затримуються набагато довше, ніж на 3-5 дні. Серед них є й ті, хто допомагає нам, як волонтери, в облаштуванні просторів для тимчасового перебування», - розповів Кузик.   

Архітекторські бюро Replus bureau  повідомило, що зараз ініціатори проєкту працюють над прихистком для евакуйованих пацієнтів, що потребують діалізу.

«У тому самому приміщенні, де їх приймають на процедуру, тільки на іншому поверсі вони вже розмістилися для тимчасового проживання, але потребували кращих умов. Ми їх створюємо. Робимо зонування, а також забезпечуємо циркуляцію повітря».

Нагадаємо, у Львові виділять земельні ділянки для будівництва нового житла для переселенців з інших областей України.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.