Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Четвер, 16 травня 2019, 11:10

Садовий вкотре лащиться до Зеленського милим Йотамчиком

Андрій Садовий

Андрій Садовий хоче розпустити Верховну Раду України після інавгурації Зеленського 19 травня.

Про це повідомив міський голова Львова, лідер "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Ми наполягаємо, аби цей парламент першочергово ухвалив два важливі рішення – зняття депутатської недоторканності і зміну виборчих правил на систему "відкритих списків". Після цього цей парламент можна сміливо розпускати і йти на вибори" – заявив Андрій Садовий.

За його словами, "Самопоміч" підтримає проект постанови з датою інаугурації 19 травня, яку запропонував новообраний президент і партія не буде голосувати за постанови з іншими датами.

Нагадаємо, раніше Андрій Садовий розповів, що готовий підтримати Зеленського лише за умови зміни закону про вибори та заявив, що депутати "Самопомочі" підтримують призначення інавгурації обраного президента Володимира Зеленського на 19 травня.  

Додамо, 11 травня, на звітному 18-му з'їзді "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий заявив, що готовий іти на вибори до парламенту й боротися за місце прем'єр-міністра. Тоді ж Садового переобрали лідером Самопомочі.  

10 травня з Самопомочі вийшли нардепи Вікторія Войціцька, Олександр Данченко, Іван Мірошніченко, Олена Сотник та Олександр Опанасенко. Раніше Єгор Соболєв також вирішив залишити фракцію "Самопоміч" через корупційні скандали та заявив, що в українській політиці не вистачає лідерів.

На парламентських виборах партія Самопоміч не планує об'єднуватися з іншими політсилами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.