Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Приватбанк

Четвер, 16 травня 2019, 10:55

Приватбанк можуть повторно націоналізувати

Приватбанк

Нацбанк планує знову націоналізувати "Приватбанк" у випадку задоволення судами позову Коломойського.

Про це повідомляє РБК-Україна. 

Як заявила перший заступник глави Національного банку України Катерина Рожкова, Нацбанк знову націоналізує "Приватбанк", якщо суди остаточно скасують попереднє рішення про націоналізацію.

За її словами, скасування націоналізації "Приватбанку" призведе до зриву програми співпраці з Міжнародним валютним фондом на 3,9 млрд доларів й змінить механізм, яким держава докапіталізувала банк на 155 млрд грн.

"Тоді банк залишиться без капіталу. Ми як регулятор фінансового сектора приймемо рішення відповідно до закону: стаття 56 закону говорить нам, що ми повинні оголосити такий банк неплатоспроможним", – зазначила Катерина Рожкова.

Нагадаємо, 18 квітня Окружний адміністративний суд задовільнив позов Ігоря Коломойського і визнав незаконною націоналізацію "Приватбанку". Рішення про націоналізацію "Приватбанку" уряд прийняв 18 грудня 2016 року: держава отримала 100% капіталу банку, а Міністерство фінансів та Національний банк оцінили потребу капіталу Приватбанку в 148 млрд гривень.

20 квітня суд розірвав договір поруки Ігора Коломойського на 9,2 млрд грн за "Приватбанк", а також Апеляційний суд відхилив скаргу Нацбанку на рішення суду, який задовільнив позов Ігора Коломойського щодо "Приватбанку".

Додамо, сьогодні, після дворічної відсутності, бізнесмен Ігор Коломойський повернувся в Україну.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.