Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Ігор Коломойський

ukr.media

П'ятниця, 14 червня 2019, 14:28

ПриватБАнк виплатить 25 мільйонів гривень Коломойському

Ігор Коломойський

Верховний суд зобов’язав ПриватБанк виплатити 25 мільйонів гривень  компанії Ігоря Коломойського.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Верховний суд відмовився задовольняти скаргу ПриватБанку та визнав законним стягнення з банку на користь компанії Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова 25 мільйонів гривень.

Зазначається, що 25 мільйонів гривень свого часу компанія колишніх власників ПриватБанку "Акватера" заплатила Національному банку України у рахунок погашення заборгованості ПриватБанку за кредитом рефінансування. Компанія "Акватера" була однією з компанії-поручителів за кредитами ПриватБанку до його націоналізації.

"Товариство з обмеженою відповідальністю "Акватера" звернувшись в суд з позовом, просило стягнути з Публічного акціонерного товариства Комерційного банку "ПриватБанк" заборгованість за кредитним договором № 19 від 03.03.2009 у розмірі 24 977 962 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що внаслідок виконання позивачем обов'язку відповідача у зобов`язанні за кредитним договором № 19 від 03.03.2009 в межах забезпеченої іпотекою частини заборгованості у розмірі 24 977 962 грн, позивач отримав права кредитора у кредитному договорі в частині виконаного зобов'язання", – йдеться в тексті судового рішення.

ПриватБанк у Верховному суді намагався визнати стягнення на користь компанії Коломойського 25 мільйонів гривень незаконним, однак суд даного рішення не підтримав.

Нагадаємо, 31 травня Господарський суд розглянув справу за позовом Коломойського про визнання недійсними кредитних договорів щодо "Приватбанку".

НБУ мало змогу знову націоналізувати "Приватбанк" у випадку неспроможності банку загасити борг сумою 155 млрд грн.

Додамо, 18 квітня Окружний адміністративний суд задовільнив позов Ігоря Коломойського і визнав незаконною націоналізацію "Приватбанку". Рішення про націоналізацію "Приватбанку" уряд прийняв 18 грудня 2016 року: держава отримала 100% капіталу банку, а Міністерство фінансів та Національний банк оцінили потребу капіталу Приватбанку в 148 млрд гривень.

20 квітня суд розірвав договір поруки Ігора Коломойського на 9,2 млрд грн за "Приватбанк", а також Апеляційний суд відхилив скаргу Нацбанку на рішення суду, який задовільнив позов Ігора Коломойського щодо "Приватбанку".

До того ж, 16 травня Ігор Коломойський повернувся в Україну після дворічного вигнання в Ізраїлі та Швейцарії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.