Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Четвер, 11 липня 2019, 16:30

Шамана Березюк проігнорив кастрацію педофілів

Верховна Рада України запровадила примусову хімічну кастрацію для педофілів.

Про це повідомляє Українська правда.

Відповідний законопроект №6449 на засіданні 11 липня підтримали 247 нардепів.

Проект закону пропонує запровадити для педофілів покарання у вигляді примусової хімічної кастрації, створити публічний реєстр осіб, яких засудили за зґвалтування чи сексуальне насильство відносно неповнолітніх осіб та встановити пожиттєвий адміністративний нагляд за такими особами після їх звільнення з в’язниці.

"Покарання у виді примусової хімічної кастрації полягає у примусовому введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин, що мають на меті зменшити лібідо та сексуальну активність" – йдеться в пояснювальній записці.

Відзначається що примусова хімічна кастрація не застосовуватиметься до осіб, що вчинили злочини у віці до 18 років і до осіб у віці понад 65 років.

Також закон посилює відповідальність за злочини сексуального характеру проти дітей. Зокрема, за ст. 152 (зґвалтування малолітньої чи неповнолітньої особи) каратимуть позбавленням волі на термін від 7 до 15 років, наразі санкція передбачає від 7 до 12 років.

Із львівських нардепів законопроект підтримали: Володимир Парасюк (позафракційний), Микола Кадикало (Народний фронт), Оксана Юринець (Блок Петра Порошенка), Михайло Хміль (Народний фронт), Ігор Васюник (Народний фронт), Андрій Парубій (позафракційний), Наталія Кацер-Бучковська (Народний фронт),  Юрій Шухевич (Радикальна партія Олега Ляшка), Лев Підлісецький (Самопоміч), Ірина Подоляк (Самопоміч), Олексій Скрипник (Самопоміч), Михайло Бондар (Народний фронт), Сергій Кіраль (Самопоміч),  Ганна Гопко (позафракційна), Богдан Дубневич (Блок Петра Порошенка), Ярослав Дубневич (Блок Петра Порошенка).,

Відсутні:  Андрій Лопушанський (Блок Петра Порошенка), Андрій Кіт (Блок Петра Порошенка).

Присутні на засіданні, але не голосували: Микола Величкович (Народний фронт), Андрій Левус (Народний фронт), Дмитро Добродомов (позафракційний), Андрій Антонищак (Блок Петра Порошенка), Олег Мусій (позафракційний), Богдан Матківський (позафракційний), Тарас Батенко (позафракційний), Остап Єднак (позафракційний), Олег Лаврик (Самопоміч), Олег Березюк (Самопоміч), Руслан Сидорович (Самопоміч), Ігор Шурма (Опозиційний блок), Любомир Зубач (Самопоміч), Тарас Козак (Опозиційний блок).

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.  

Також на засіданні 11 липня нардепи прийняли за основу інший закон щодо педофілів – №6607, який передбачає створення закритого реєстру педофілів і добровільну хімічну кастрацію.

Даний проект закону у частині закритого реєстру педофілів підтримував заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян, аргументуючи це тим, що відкритий реєстр злочинців може призвести до вчинення масових самосудів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.