Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Святослав Вакарчук

Четвер, 18 липня 2019, 16:12

Фізик Вакарчук хоче скоротити кількість університетів в Україні

Святослав Вакарчук

Святослав Вакарчук вважає, що для надання якісної освіти в України вистачить 30 вишів.

Про це повідомив соліст гурту Океан Ельзи, лідер партії Голос Святослав Вакарчук у інтерв'ю на Громадському телебаченні. 

"Сьогодні неефективно використовується величезна кількість грошей з бюджету, які йдуть на освіту. Чому? Є декілька пунктів. Перше – нащо нам 300 вишів? Це бездумна трата грошей. Більшість з цих університетів є профанацією, і вони не відповідають викликам часу і насправді є тими установами, які просто доять наш бюджет" – наголосив Святослав Вакарчук.

Він пояснив, що в Україні для отримання якісної освіти достатньо залишити близько 30 вищих навчальних закладів.

"Потрібні 30 університетів, які давали б якісну освіту, і держзамовлення на ті чи інші спеціальності. Відповідно, фінансування для цього визначалося би не з точки зору того, хто яку заявку дав і які ректори як домовилися з університетами, а, наприклад, чіткими і незалежними критеріями – індексом цитування твоїх вчених. І тоді питання платної і безоплатної освіти залишиться, але воно відійде на другий план, бо ми зможемо ефективніше ті гроші використовувати" – додав Вакарчук.

Нагадаємо, у травні Святослав Вакарчук заявив про створення політичної партії Голос й що у список партії не потрапить жоден народний депутат останнього скликання, а також він планує балотуватися у Верховну Раду на парламентських виборах. За кілька годин у його політичну партію зареєструвалося більше 2 000 учасників, а 50 волонтерів він включив до партійного списку Голосу на парламентські вибори.

Також лідер Голосу заявив, що його партія не фінансується за кошт олігархів й не буде об'єднуватися з іншими політичними партіями, а одним із завдань його партії у разі перемоги буде скасування мажоритарної системи.

А у червні під час концерту у Львові Святослав Вакарчук представив кандидатів своєї партії на мажоритарні округи Львівщини. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.