Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

скриньки для голосування

Неділя, 21 липня 2019, 15:47

На Сихові 94-річна жінка намагалася з'їсти свої бюлетені

скриньки для голосування

У 115 виборчому окрузі жінка, яка б мала голосувати на дому, прийшла на дільницю, де скандально порвала свої бюлетені та намагалася їх з’їсти.

Про це повідомив "Комітет виборців України КВУ Львів" на своїй сторінці у Facebook.

У 115 виборчому окрузі Львова майже одразу після відкриття на дільницю прийшла 94-річна жінка, яку внесли у список виборців, які не здатні самостійно пересуватися і повинна голосувати вдома. Незважаючи на пояснення членів виборчої комісії, що вона повинна реалізувати свій вибір вдома, жінка у скандальній формі наполягала на тому, що хоче голосувати на дільниці.

"Після тривалих суперечок виборча комісія за згоди наявних на дільниці спостерігачів проголосувала та вирішила надати жінці право проголосувати на дільниці. Після видачі бюлетенів та їх заповнення жінка не захотіла вкинути бюлетені у переносну скриньку, а лише у стаціонарні скриньки, які члени виборчої комісії були змушені захищати" – йдеться у повідомленні.

Виборча комісія повідомила про інцидент дітям 94-річної жінки. Допоки родичі їхали на дільницю, жінка заснула.

"Після приїзду дітей скандал продовжився і тривав сумарно майже 4 години (приблизно до 13:00 год.). Завершальний акорд обурення 94-річної жінки проявився в тому, що вона почала рвати та їсти свої бюлетені" – йдеться у повідомленні.

Врятовані залишки бюлетенів склали в окремий кульок та ідентифікують дільничною виборчою комісією як зіпсовані.

Нагадаємо, у Дрогобичі пенсіонер порвав виборчі бюлетені. А на дільницях на Жовківщині та у Самборі бюлетні виборцям видавав лише один член ДВК. 

Також на Львівщині 12 виборців намагалися проголосувати без паспорта.

Додамо, на шести виборчих дільницях Львівщини зафіксували недостатню кількість скриньок для голосування. 

Станом на зараз у Львові запрацювали всі виборчі дільниці. Цього дня до роботи залучили близько 5 000 правоохоронців Львівщини, які охороняють порядок під час голосування. Станом на 12:00 год основними порушеннями на виборах у області були незаконна агітація та спроби проголосувати без паспорта.  

Загалом на території Львівщини є 12 окружних виборчих комісій та 2 135 виборчих дільниць. 

Зазначимо, ще 21 травня президент Володимир Зеленський призначив дострокові парламентські вибори на 21 липня. Участь у виборах до Верховної Ради можуть взяти 1,9 млн виборців у Львівській області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.