Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка дерев

Вівторок, 23 липня 2019, 12:47

З вересня на Львівщині запрацює лісовідновлювальна фабрика

вирубка дерев

У Львівській області запустять в експлуатацію першу і єдину в Україні фабрику з вирощування садибного матеріалу із закритою кориневою системою.

Про це сьогодні під час апаратної нараді y Львівській ОДА доповів начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека.

"Ми на сьогоднішній день робимо ривок в лісовідновленні. У вересні ми запускаємо в експлуатацію першу і поки що єдину в Україні фабрику з вирощування садибного матеріалу із закритою кориневою системою – 3,5 мільйони штук. Я переконаний, що це дасть свій результат" – заявив Анатолій Дейнека.

Також він зазначив, що завдяки системній роботі за три роки вдалося зменшити обсяги незаконної рубки майже в 4 рази.

"Я вважаю, що чутки про смерть лісу зокрема на державних лісогосподарських підприємствах у Львівській області є суттєво перебільшені. Я не скажу що все такй райдужно і немаю незаконних рубок у лісі, але вони зведені до мінімуму. Ліс – це не є закритий склад із замком на дверях, ліс є відкритою системою і біля кожного дереа правоохоронця і лісівника не поставиш" – додав Анатолій Дейнека.

Нагадаємо, у червні Анатолій Дейнека заявив, що проблема незаконних рубок в області – вирішена, а найпроблемнішим райом назвав Старосамбірський.

Нагадаємо, у травні Петро Порошенко нагородив Анатолія Дейнеку орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Також у травні цього року під час обстеження та легалізації роботи лісопильних об’єктів у 184 об'єктах Львівщини виявили порушення.    

Додамо, Головне управління статистики у Львівській області причиною загибелі лісів Львівщини назвали несприятливі погодні умови.

Зазначимо, у липні 2018 року уряд ініціював перевірки усіх лісгоспів України щодо незаконної вирубки та продажу лісу. Загалом на Львівщині за вирубку лісу до відповідальності минулоріч притягнули близько 60 посадовців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.