Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Маркіян Мальський

Вівторок, 30 липня 2019, 12:42

Мальський мудрує план Б для арештованих ТЕЦ Дубневичів

Маркіян Мальський

Голова Львівської ОДА попросив розробити запасний план дій, якщо Новояворівська та Новорозділька ТЕЦ не підготуються до опалювалього сезону.

Сьогодні, 30 липня, під час апаратної наради директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назар Романчук розповів про готовність Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ до опалювального сезону.

За його словами станом на сьогодні заборгованість ПП "Гарант Енерго М" становить 417 мільйонів гривень, з яких 312 мільйонів підприємство повинно сплатити за газ. Ще 93 мільйони гривень – це заборгованість за електроенергію, та 5 мільйонів за 3-місячну затримку заробітної плати праціникам.

"Сьогодні по остаточному спживанню природного газу, який безпосередньо споживає  ПП "Гарант Енерго М" ми маємо розрахунок 89% і впринципі це дозволяє підприємству отримати газ на новий опалювальий сезон" – розповів Назар Романчук. 

Він зазначив, що негайного вирішення потребують такі проблемні питання, як погашення всіх заборгованостей, випалата заробітньої плати, відсутність повної абонентсьої бази, також не виставляють рахунки за надані послуги населенню та відсутня аварійно-ремонтна бригада.

 "Станом на сьогодні мимаємо виконання технічних заходів з підготовки до опалювального сезону, по Новому Роздолу це 67%, а по місту Новояворівськ 70%. Проводиться повна інвентаризація обладнання, яке сьогодні є. По Новояворівську ситуація краща, тому що там на сьогодні сформована повна абонентська база споживачів теплової та енергетичної енергії , а в Новому Роздолі така база тільки формується" – додав Назар Романчук.

Також він заявиви, що представники АРМА проводять аудит діяльності ПП "Гарант Енерго М" в минулому опальновому сезоні та перевіряють чи ефективно використовували обладнання. Результат перевірки у Львівьскій ОДА повинні отримати через 3 дні.

Натомість голова Львівської ОДА Маркіян Мальський попросив розробити запасний план дій у випадку, якщо Новороздільську та Новояворівську ТЕЦ не запустять.  

"Я хочу вірити, що все запуститься і все буде добре, але я би просив, щоб в нас все таки був план "Б". Якщо ТЕЦ не запустяться нам потрібно мати план дій разом з серйіною обороно, правоохоронними органами та Нацгвардією. І також знайти запасну ТЕЦ" – зазначив Маркіян Мальський.

Крім цього у "Львівобленерго" заявили, що на ТЕЦ існують також проблеми з електромережами.

Нагадаємо, "Нафтогаз" попередив, що через заборгованість ПП "Гарант Енерго М" в наступному опалювальному сезоні у містах Новий Розділ та Новояворівськ може бути не стабільне теплопостачання.

Також, минулого тижня працівники Яворівської ТЕЦ перекрили трасу Львів-Краківець через заборгованість із зарплати.

Нагадаємо, Львівська ОДА звернеться до АРМА щодо проведення аналізу роботи й можливого відсторонення управителя арештованих Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ.

Додамо, січні 2018 року НАБУ затримало у Львові чотирьох посадових осіб ТОВ "Енергія-Новий Розділ", ТОВ "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія" за підозрою в заволодінні понад 300 млн м³ природного газу НАК "Нафтогаз України" на суму понад 1,4 млрд грн. Кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є народні депутати від Блоку Петра Порошенка брати Ярослав і Богдан Дубневичі.

АРМА звинуватило керівництво Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ у блокуванні поставки тепла і гарячої води мешканцям цих міст і обрало управителем цих ТЕЦ ПП "Гарант Енерго М". Через проблеми із подачею тепла мешканцям Новояворівська і Нового Роздолу включили опалення лише в листопаді 2018 року.

Крім цього, Богдан та Ярослав Дубневичі подали скарги до Солом'янського районного суду міста Києва про зняття арешту з Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ, однак суд своїм рішенням від 21 лютого цього року залишив Новороздольську ТЕЦ під арештом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.