Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

www.pravda.lutsk.ua

Четвер, 8 листопада 2012, 13:39

Міськрада Львова визнала факт знищення бухгалтерських документів шкіл Галицького району

Під час перевірокв школах Галицького району ЛЬвова щодо факту розкрадання коштів виникла проблема з методом, який мав би використовуватися, оскільки фізично документів, які містили відомості про заробітну плату, та інших фінансових паперів, немає.

Це сьогодні на прес-конференції визнала керівник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

Спочатку начальник управління освіти Львівської міської ради Галина Слічна заперечувала факт знищення фінансової документації в школах Галицького району.

Варіанти звернулися з офіційним запитом до ДФІ у Львівській області про факт перевірки у відділі освіти. ДФІ відповіла Варіантам таке: «У ході перевірки встановлено, що у відділі освіти відсутні бухгалтерські документи, що фіксують і підтверджують здійснені фінансові операції за весь ревізійний період (2010-2012 рр. авт..), у тому числі і щодо виплати заробітної плати через касу централізованої бухгалтерії та установи банків. Зважаючи на те, що ревізії проводяться за оригіналами документів об'єкта контролю, проведення ревізії фінансово-господарської діяльності відділу освіти з усіх питань, передбачених програмою, за даних обставин не надалось можливим».

Гелена Пайонкевич пояснила, що комісія, яка здійснювала перевірку, пішла іншим шляхом: «Кожного разу при нарахуванні зарплати, сплачується податок, а з виплачених податків можна визначити, яка сума підлягала оподаткуванню. А сума, яка перераховувалася на карточки, була зовсім іншою і різниця становила більше 2 млн. грн. Це не можу бути похибкою».

За словами Гелени Пайонкевич, не виключено, що сума розкрадених грошей є більшою, а також є інші зловживання. На сьогодні комісія ще не завершила перевірку. Зараз правоохоронні органи розслідують справу.

«Станом на сьогодні є цивільний позов в інтересах держави в особі управління освіти до відповідних посадових осіб, прізвища яких розголошувати поки що не буду. Їх прокуратура вважає такими, які заподіяли шкоду міському бюджету», - додала Гелена Казимирівна Пайонкевич.

Нагадаємо, справа з розкраданням коштів в школах Галицього району Львова набула розголосу кілька місяців тому.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.