Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

магазин "Океан"

Vgorode.ua

Понеділок, 19 серпня 2019, 12:40

Забудовник "Океану" зголосився відновити знищену мозаїку

магазин "Океан"

Власник компанії пропонує передати місту приміщення на 1000 кв.м для відкриття там дитячої художньої тамузичної школи.

Про це міський голова Львова Андрій Садовий повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Андрій Садовий повідомив, що отримав листа від власника Ріел-Естейт Груп щодо вирішення надважливого для громади міста питання знищеної мозаїки колишнього магазину "Океан".

 

Забудовник пропонує реконструювати мистецький твір повністю своїм коштом і додатково передати місту приміщення на 1000 кв.м для відкриття там дитячої школи художного і музичного спрямування.

"Мені важлива думка кожного львів’янина. Я також наполягатиму, аби новий парламент вніс доповнення до українського законодавства, щоб максимально жорстко посилити покарання за руйнування творів мистецтва та пам’яток архітектури" – написав Андрій Садовий.

Нагадаємо, 18 липня інспекція держархбудконтролю отримала доручення на проведення позапланової перевірки будівлі колишнього магазину "Океан" на предмет дотриманні містобудівного законодавства.

Інспекція Держархбудконтролю перевірила будівлю і виявила, що забудовник справді знищив історичну мозаїку, але компанія обіцяє відновити її в тому ж орнаменті. 19 липня виконавчий комітет Львівської міськради скасував містобудівні умови і обмеження цьому забудовнику.

Додамо, 22 липня на порталі е-петицій Олеся Домарадзька зареєструвала петицію з вимогою оприлюднити план реконструкції магазину "Океан" у Львові, затверджений компетентними органами містобудування.

Також, 23 липня, відбулася зустріч Андрія Садового з реставраторами та художниками щодо цієї ситуації, на якій фахівці запевнили міського голову, що відновити мозаїку можливо.

Зазначимо, маркет "Океан" був збудований у 1982 році. Мозаїку з рибами було створено на основі ескізу відомого львівського художника Володимира Патика. У 2012 році Варіанти поспілкувалися з митцем.

Додамо, 1 серпня у Львівській міськраді повідомили, що після усунення виявлених порушень забудовник знову зможе відновити реконструкцію магазину.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.