Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будівництво у Львові

П'ятниця, 23 серпня 2019, 12:28

Львівських забудовників зобов'язали проектувати ліфти у всіх 4-поверхівках

будівництво у Львові

Мінрегіон запровадив вимогу щодо обов'язкового проектування ліфтів у будинках від 4 поверхів.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Згідно із оновленими державними будівельними нормами, відтепер у проектуванні 3-поверхових житлових будинків рекомендовано влаштовувати ліфти, натомість у новому житлі висотою від 4 поверхи ліфти передбачаються обов’язково.

Зазначимо, за старими нормами ліфти у житлових будинках мали проектуватися лише від 5 поверхів.

"Ми хочемо підвищити комфорт жителів. Це банальна зручність та доступність людей, а особливо маломобільних груп населення: людей з інвалідністю, вагітних жінок, людей похилого віку, батьків з маленькими дітьми" – наголосив Лев Парцхаладзе.

Нові норми почнуть діяти вже з 1 грудня, відтак з цього часу всі нові будинки мають будуватися за новими правилами.

Нагадаємо, нещодавно Мінрегіон прибрав вимогу щодо проектування радіоточкок у кожній квартирі житлового будинку. Також З 1 липня в містах України можна будувати автоматизовані паркінги. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.