На Турківщині засудили чоловіка, який зрубав бук на території лісгоспу

Понеділок, 2 вересня 2019, 12:04

Зловмисника, який незаконно зрізав дерево на території Боринського лісового господарства, ув'язнили на 3 роки.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівщини.

19 серпня Самбірська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Турківщини, якого підозрювали у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.246 (незаконна порубка дерев на території природно – заповідного фонду).

Відомо, що чоловік незаконно зрізав бук загальною кубомасою 3,47 кб. м на території Боринського лісового господарства, яке розташоване у Загальнозоологічному заказнику місцевого значення "Либохорівський" та належить до природно-заповідного фонду.

Під час досудового слідства прокурор і підозрюваний уклали угоду про визнання винуватості та узгодили міру покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, із застосуванням ст.75 КК України.

Нагадаємо, з вересня на Львівщині запрацює лісовідновлювальна фабрика. 

У червні начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека заявив, що проблема незаконних рубок в області – вирішена, а найпроблемнішим райом назвав Старосамбірський.

У травні Петро Порошенко нагородив Анатолія Дейнеку орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Також у травні цього року під час обстеження та легалізації роботи лісопильних об’єктів у 184 об'єктах Львівщини виявили порушення.    

Додамо, Головне управління статистики у Львівській області причиною загибелі лісів Львівщини назвали несприятливі погодні умови.

Зазначимо, у липні 2018 року уряд ініціював перевірки усіх лісгоспів України щодо незаконної вирубки та продажу лісу. Загалом на Львівщині за вирубку лісу до відповідальності минулоріч притягнули близько 60 посадовців. 

Мітки: вирубка дерев, вирубка лісів, новини львова, Прокуратура Львівської області, Самбірська місцева прокуратура, турківська рда