Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

dt.ua

Середа, 4 вересня 2019, 09:44

Батьківщина підтримала скасування депутатської недоторканості

Верховна Рада

Фракція Батьківщини у Верховній Раді проголосувала за закон про скасування депутатської недоторканності.

Про це повідомила Батьківщина Львівщини на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора Верховна Рада затвердила зміни до статті 85 Конституції України (щодо консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів Верховної Ради України), якими скасувується недоторканність народних депутатів. Фракція ВО "Батьківщина" повнстю підтримала цей проект закону.

"Наша фракція підтримує спробу Президента України привести у відповідність до Законодавства усі дорадчі та консультативні органи, які діють при Верховній Раді України", – зазначив народний депутат від ВО "Батьківщина" Михайло Цимбалюк.

За його словами, важливо, щоб до розгляду цього законопроекту, після оцінки Конституційного суду, побачили чіткий перелік дорадчих та консультативних органів.

"Необхідно, щоб дотримувалася штатна дисципліна і все українське суспільство побачило хто і на яких умовах працюватиме у цих органах – чи це будуть народні депутати, громадські активісти і, звісно, який бюджет передбачений", – підсумував Михайло Цимбалюк.

Нагадаємо, цей законопроект Верховна Рада у першому читанні прийняла 30 серпня. Ще у червні Конституційний суд України ухвалив рішення про обмеження недоторканності депутатів. Йдеться про законопроект №7203, яким пропонується внести зміни до Конституції в частині депутатської недоторканності з відстрочкою до 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.