Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

парк І. Франка

Четвер, 12 вересня 2019, 17:22

У парках Львова можуть з'явитися сучасні кафе

парк І. Франка

Мінрегіон ініціює облаштування сучасних кафе у парках українських міст.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Міністерство планує переглянути державні будівельні норми щодо проектування у нових або реконструйованих парках відповідні інженерні мережі для розміщення невеликого сучасного кафе чи магазину.

"Зазвичай під час прогулянки парком, особливо з дітьми, потрібні 2 важливі речі. Перше – нормальний туалет у близькій доступності. Друге – місце, де можна придбати питної води, морозива або просто перепочити, випити кави. І для того, щоб це було цивілізовано і сучасно організовано, звичайно потрібні відповідні умови та проведені необхідні комунікації. Тому зараз ми розглядаємо пропозицію передбачати такі речі в нових парках відразу при проектуванні. Щоб у кожному новому парку було сучасне стаціонарне кафе чи магазин" –наголосив Лев Парцхаладзе.

За його словами, такі зміни не означатимуть, що кафе у парках будуть на кожному кроці. У нових нормах має бути обов’язково чітко прописано максимально можлива кількість таких кафе, яка залежатиме від загальної площі парку чи кількості відвідувачів.

"На кожному кроці у парку мають бути сучасні смітники та інші зручності для людей. Але ніяк не кафе. Думаю, одного, максимум 2, якщо це дуже великий парк, буде достатньо" – додав Лев Парцхаладзе.

Нагадаємо, Мінрегіон запропонував влаштовувати у невеликих кафе туалети без поділу на чоловічі та жіночі, облаштування сучасних кафе у медичних закладах та ініціює створення у закладах харчування спеціально обладнані ігрові куточки для дітей.

Також раніше Лев Парцхаладзе запропонував влаштувати сучасні вбиральні у всіх парках, пляжах та інших рекреаційних зонах, облаштувати тут спеціальні бокси із кнопкою екстреного виклику поліції, а також – влаштувати сучасні вбиральні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.