Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

готель "Delice"

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 20 вересня 2019, 15:15

Садовий шокований мегаломанією готелю "Delice" у Стрийському парку

готель "Delice"

Виконком Львівської міськради заборонив добудувати 4 поверхи готелю "Delice" в Стрийському парку.

Сьогодні, 20 вересня, виконком Львівської міської ради не затвердив містобудівні умови та обмеження на реконструкцію ТзОВ "С.О.Груп" нежитлової будівлі з надбудовою та з влаштуванням дахової котельні на вул. Уласа Самчука, 8 у м. Львові.

За цією адресою розташовується готель та ресторан "Delice" (колишній ресторан "Либідь", який знаходиться на території Стрийського парку Львова поблизу стадіону "Юність". Згідно з проектом забудовника до чинної 3-поверхової будівлі готелю планували добудувати ще 4 поверхи та облаштувати дахову котельню.

Жоден член виконавчого комітету не підтримав рішення такого будівництва, натомість 3 прогулосували проти, ще 6 утрималися

Зазначимо, що приміщення розсташоване на земельній ділянці, яка призачена для збереження та використання парків-пам'яток садово-паркового мистецтва, а також входить в історичний ареал міста.

"Скромний ресторан "Лебідь" в Стрийському парку, замість якого хочуть збудувати 7-поверхову будівлю. Я в шоці. Це ж треба мати клепки в голові, це ж є парк" – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За даними порталу YouControl ТзОВ "С.О.Груп" зареєстроване за тією ж адресою, що і готель на вул. Уласа Самчука, 8 ще у 1995 році. Підприємство займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Засновником фірми є польське ТзОВ "Грін Інвест", яке знаходиться у Варшаві.

Крім цього польська фірма володіє ще одним підприємством у Львові ТзОВ "Артісан", яке засноване 22 роки тому на проспекті Свободи, 22 у Львові і займається діяльністю ресторанів, надання послуг мобільного харчування. А кінцевим бенефіціарним власником підприємства є Віра Вольф, яка також володіє будівельною компанією "Будінвестмент", а також є співзасновницею туристичної фірми "Планета-Експрес" та приватного підприємства "Мульти-Буд", яке займається роздрібною торгівля в неспеціалізованих магазинах з перевагою продовольчого асортименту.

 

Крім цього, Андрій Садовий доручив директорці юридичного департаменту Львівської міськради Гелені Пайонкевич та новопризначеному заступникові міського голови з містобудування Любомиру Зубач вияснити ситуацію з приміщенням в Стрийському парку, де мала бути спортивна школа, а натомість будують ресторан. 

"Ми виконкомі пів року тому розглядали це питання, була афера з перепродажем майна профспілок, яке невідомо яким чином перейшло в приватні руки, там була спортивна школа, яку вигнали і хочуть будувати невідомо який ресторан" – додав Андрій Садовий. 

Нагадаємо, у травні цого року Львівська міськрада заявила, що адвокати Козловського знищили пам'ятку архітектури у Стрийському парку.

Тоді ж екс-керівник департаменту містобудування Львівської міської ради Сергій Коровайник отримав догану від мера Львова за допущення руйнування пам’ятки у Стрийському парку фірмою адвокатів Григорія Козловського.

Раніше Варіанти вже розповідали про назавжди втрачені перлини Стрийського парку, а також його теперішні принади.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.