Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Іван Спринський

Середа, 25 вересня 2019, 11:55

Спринському повідомили про підозру через облиття фарбою заступника Садового

Іван Спринський

За скоєне громадському активісту загрожує штраф або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.

Про це повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 25 травня у період від 10:00 до 10:30 підозрюваний, 33-річний львів’янин, перебуваючи у приміщенні Львівської міської ради, зайшов у залу, де проводилось засідання виконавчого комітету Львівської міськради, розпочав конфлікт з двома посадовцями ради, після чого облив фарбою, пошкодив їх одяг, а також майно міськради.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за хуліганство. Санкція статті передбачає покарання - штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.

Правопорушнику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального злочину. Досудове розслідування триває.

Зазначимо, Іван Спринський до 2013 року був членом "Партії Регіонів", про це відомо із його заяви, в якій він попросив зняти його з партійного обліку зі зміною політичних переконань.

Нагадаємо, 24 травня під час виконкому активіст ІванСпринський облив зеленою фарбою заступника Андрія Садового Геннадія Васьківа та Євгена Бойка. Активісти звинуватили посадовців у тому, що міськрада не виділяє учасникам АТО квартири, згідно з державною програмою, однак безпідставно віддає їх у власність чиновників Лььвівської міськради.

Тоді ж у міськраді повідомили, що через зелену речовину, якою активісти облили посадовців міськради Генадій Васьків отримав опіки частини обличчя, а в Євгена Бойка впав зір.

Після цього посадовець написав заяву до Нацполіції, однак Міський голова Львова Андрій Садовий звинуватив поліцію в бездіяльності під час інцидентів у Львівській міськраді та створив комісію, яка рослідувала обставини мистецького нападу Спринського на Васьківа.

За словами Андрія Садового, "львівський екс-регіонал Іван Спринський виконав замовлення алкоМАФії".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.