Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львіввугілля

Середа, 16 жовтня 2019, 11:30

Компанії Ахметова звинуватили у махінаціях під час закупівель для Львіввугілля

Львіввугілля

АМКУ оштрафував компанію Ахметова на 53 мільйони за змову під час участь у торгах для Львіввугілля.

Про це повідомив голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв на своїй сторінці у Facebook.

Антимонопольний комітет за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у публічних закупівлях, які проводило ДП "Львіввугілля", оштрафував ТОВ "Корум Україна" з групи СКМ Ріната Ахметова на 53 млн грн і АТ "НВК "Гірничі Машини" на 3,3 млн грн.

Як пояснив Юрій Терентьєв, торги відбувалися через систему Prozorro, а замовник мав отримати врубові машини для добування вугілля і елеватори та конвеєри – загалом на майже 330 млн грн.

"Однак справжньої конкуренції на торгах не могло бути, оскільки "Корум Україна" та "Гірничі Машини" узгодили свою поведінку, тобто, змовилися. Про це свідчать такі факти: пов’язаність компаній відносинами контролю через спільних засновників; наявність спільних працівників та уповноважених осіб; спільні ІР- адреси", – наголосив Юрій Терентьєв.

Нагадаємо, нещодавно АМКУ розпочав розслідування щодо можливого зловживання монопольним становищем ПАТ "ДТЕК Західенерго".  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.