Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівський ювелірний завод

wikimapia.org

П'ятниця, 29 грудня 2023, 12:39

АМКУ погодив приватизацію Львівського ювелірного заводу

Львівський ювелірний завод

Львівський ювелірний завод продали за 185 мільйонів гривень київській фірмі.

Про це повідомила пресслужба Антимонопольного комітету України.

Вчора, 28 грудня, Антимонопольний комітет України прийняв рішення про надання компанії "Джі Ді Сі Україна" дозвіл володіння понад 50% голосів у АТ "Львівський ювелірний завод".

"Надано дозвіл ТОВ "Джі Ді Сі Україна" на безпосереднє набуття у власність акцій у статутному капіталі АТ "Львівський ювелірний завод", що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства" – йдеться у повідомленні АМКУ.

Зазначимо, у жовтні 2022 року Фонд держмайна продав на аукціоні 100% статутного капіталу АТ "Львівський ювелірний завод", що знаходиться на вул. Академіка Підстригача, 2 у Львові.

Завод викупила фірма "Джі Ді Сі Україна" за 185 млн грн. 

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Джі Ді Сі Україна" зареєстроване з 2007 року у Києві, займається управлінням фондами та купівлею та продажем власного нерухомого майна. Фірма належить киянину Павлу Зваричу та київській компанії ТзОВ "Смарт Хаус Інвест" ,якою володіють Зварич і ТзОВ "Компанія з управління активами "Крістал Ессет Менеджмент".

Нагадаємо, Львівський державний ювелірний завод планували виставити на продаж ще у 2018 році, а у 2016 році Мінекономрозвитку пропонувало здати цей завод в оренду.

Львівський державний ювелірний завод був заснований в 1944 році. Це останній великий ювелірний завод, який залишався у власності держави.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.