Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія облради

Середа, 30 жовтня 2019, 10:25

Депутати облради просять розібратися з доїздом до автостанції Західна

сесія облради

Львівські депутати звернулися до Маркіяна Мальського та Андрія Садового щодо впорядкування пасажирських перевезень в області.

Вчора, 29 вересня, під час сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за звернення до голови Львівської обласної державної адміністрації та міського голови м. Львова щодо необхідності впорядкування пасажирських перевезень в області.

У зверненні депутати зазначили, що жителі області змушені не лише долати десятків кілометрів у не надто комфортних умовах, які їм забезпечують перевізники, але й не можуть добратись у Львові до автостанції "Західна", яка не має належного транспортного сполучення з різними районами обласного центру.

"Ми депутати обласної ради, від іменів жителів Львівщини звертаємося до обласної державної адміністрації з вимогою зробити та винести на затвердження Львівською обласною радою Концепцію розвитку пасажирнських перевезень автомобільним транспортом загального користування у Львівській обалсті" –йдеться у зверненні.

Крім цього, депутати вимагають проінформувати їх та жителів області про стан пасажирських перевезень у Львівській області за період 2016 – 2019 роки на наступному пленарному засіданні сесії.

Зазначимо, кінцеву зупинку приміських маршрутів біля вокзалу перенесли на АС "Західна", що на вул. Городоцькій, ще на початку літа 2016 року, а для маршрутів з Пустомитівському напрямку передбачили АС №3. Таке рішення Львівської міської ради мало розвантажити місто від надмірної кількості громадського транспорту.

Через це у жовтні 2016 року під міськрадою жителі Пустомитівського, Городоцького, Жовківського, Самбірського і Кам’янка-Бузького районів організували акцію протесту.  Також на сайті Львівської облради з'явилася петиція про перенесення приміських маршруток.

Через це Львівська ОДА звернулась до Львівської міськради з вимогою навести лад із пасажирськими перевезеннями у Львові. Натамість Львівська міськрада повідомила, що проведе аналіз ситуації, яка склалася із пасажирськими перевезеннями у місті. Було запущено експрес-маршрути від АС "Західна" до приміського вокзалу та збільшено кількість маршруток до 6.

Крім цього, у серпні цього року маршрут №52 продовжили до автостанції "Західна".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.