Бюджет Борислава втратив майже 70 мільйонів гривень через неефективність чиновників

Понеділок, 4 листопада 2019, 16:07

Аудитори виявили у Бориславі втрати з бюджету на 68,7 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Західного офісу Державної аудиторської служби України.

Держаудитслужба провела державний фінансовий аудит міського бюджету Борислава за 2016-2018 роки та січень-червень 2019 року й виявила втрати з бюджету на 68,7 мон грн.

Зокрема, аудитори встановили, що через неефективні управлінські дії з міського бюджету додатково витрачено 8,9 млн грн, втрачено доходів та майна на 20,4 млн грн, виявили резерви щорічних додаткових надходжень на 4,3 млн грн й заниження в обліку вартості  комунального майна на 35,1 млн грн.

"Через зволікання міської ради з проведенням нової нормативної грошової оцінки земель міста у І півріччі 2019 року втрачено можливість отримати доходів від плати за землю на 3,2 млн грн. Також виявлено інші порушення земельного законодавства, через що бюджет міста не отримав належних доходів" – наголосили у Держаудитслужбі.

Крім цього, через неукладання Бориславською міськрадою з органами місцевого самоврядування прилеглих міст і сіл угод про передачу видатків на надання медичної допомоги в лікарні Борислава мешканцям інших міст міський бюджет втратив 1,4 млн грн.

Також аудитори встановили неефективні витрати 0,6 млн грн, сплачених виконавцям робіт з капітального будівництва, ремонту та реконструкції за кошти міського бюджету Борислава.

За наслідками дослідження, аудитори розробили пропозиції Бориславській міській раді, спрямовані на більш раціональне витрачання бюджетних коштів.

Мітки: борислав, Держаудитслужба, новини львова