Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ярослав Дубневич

П'ятниця, 8 листопада 2019, 13:55

За нардепа Ярослава Дубневича внесли заставу

Ярослав Дубневич

Адвокат Ярослава Дубневича повідомив, що за нього ще до оголошення рішення суду внесли 100 млн грн застави.

Про це повідомляє Українська правда. 

Як заявив сьогодні адвокат народного депутата Ярослава Дубневича Олексій Шевчук, за нього ще до оголошення рішення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду внесли 100 млн грн застави, що на 10 мільйонів більше, ніж визначила апеляція, однак нардепа все одно етапували до СІЗО.

"Ярослава Дубневича не мали права вчора затримувати, бо за нього до моменту оголошення рішення суду внесли заставу. Ярослав Дубневич ще вчора виконав рішення суду" – наголосив Олексій Шевчук.

За його словами, Дубневича не мали затримувати, тому до Шевченківського суду уже подали заяву про незаконне затримання нардепа. Адвокат також прогнозує, що наступного тижня буде готове звернення до Європейського суду з прав людини про те, що народного депутата незаконно затримали при наявності діючого запобіжного заходу – застава.

Нагадаємо, 31 жовтня Верховна Рада прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт Ярослава Дубневича. Його звинувачують у незаконному привласненні майна та коштів та зловживанні службовим становищем, яке завдало збитків Укрзалізниці. Згідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами.

Тоді Дубневичу повідомили про підозру, також у Генпрокуратурі зазначили, що відстоюватимуть у суді рішення про встановлення застави для нардепа у сумі 93 млн грн.Суд обрав запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 100 млн грн, однак депутат заявив, що не знає, як зможе знайти таку суму та подав апеляцію щодо оскарження рішення суду про заставу у 100 мільйонів гривень. 

Додамо, Ярослав Дубневич переміг на позачергових парламентських виборах, які відбулися 21 липня, у 120 виборчому окрузі Львова. На виборах у 2014 році він також переміг в цьому ж окрузі та став народним депутатом. Тоді Комітет Виборців України стверджував, що Дубневич застосовував непрямий підкуп виборців. Нардеп був головою комітету з питань транспорту у Верховній Раді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.