Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Понеділок, 11 листопада 2019, 15:15

Зеленський винесе питання продажу землі іноземцям на всеукраїнський референдум

Володимир Зеленський

Найближчим часом Верховна Рада розробить і прийме закон, який чітко встановить види і механізми загальноукраїнського референдуму.

Про це сьогодні у своєму відеозверненні повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Він заявив, що питання про дозвіл на продаж землі сільськогосподарського призначення іноземцям та компаніям, які засновані іноземцями винесуть на всеукраїнський референдум.

"Тому прийнято наступне рішення: між першим та другим читанням у діючий проєкт закону будуть внесені правки, згідно з якими право продавати та купувати землю матимуть лише українські громадяни та українські компанії, засновані українськими громадянами. Іноземці та компанії, які мають серед засновників іноземців отримають право купувати українські земельні ділянки тільки у випадку, якщо на це буде дано згоду народу України на всеукраїнському референдумі. Відповідний пункт буде міститися у закону" – пояснив Володимир Зеленський.

За його словами, найближчим часом Верховна Рада розробить і прийме закон, який чітко встановить види і механізми загальноукраїнського референдуму.

Нагадаємо, сьогодні вранці у селі Малі Підліски майже 100 фермерів вивезли трактори та перекрили дорогу через протест проти зняття мораторію на продаж землі.

Додамо, на початку вересня президент Володимир Зеленський доручив ухвалити закон про скасування мораторію на продаж землі до 1 грудня 2019 року. У зв'язку з цим у вересні активісти збирались під Львівської ОДА з протестом проти зняття мораторію. 

Також, згідно з опитуванням проведеним соціологічною групою "Рейтинг", третина українців вважає, що запровадити продаж с/г земель можна тільки після всеукраїнського референдуму.

Додамо, мораторій на продаж землі введений в Україні в 2001 році. На початку жовтня 2016 року Верховна Рада продовжила його до 2018 року. 21 грудня Верховна Рада продовжила мораторій на продаж землі ще на 1 рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.