Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

паспорт

shotam.info

Понеділок, 16 грудня 2019, 13:12

В Україні дозволять мати два паспорти

паспорт

Державна міграційна служба дозволить мати подвійне громадянство, однак єдине громадянство залишиться у Конституції України.

Про це повідомляє "Українська правда".

За словами керівника Державної міграційної служби Максима Соколюка влада готує законопроект, яким не буде вимагати виходу з іншого громадянства для отримання українського паспорта.

"Конституційна норма про "єдине громадянство" збережеться: вона означає, що ми і далі будемо сприймати таких людей як громадян лише України, не зважаючи на те, чи мають вони також паспорт іншої держави. А зміна буде у тому, що ми не будемо вимагати виходу з іншого громадянства для отримання українського паспорта" – заявив Максим Соколюк.

Він також зазначив, що впровадять певні обмеження для запобігання міграційних ризиків у відношенні окремих країн, до яких належить і держава-агресор.

"Подвійне громадянство - це в деякому роді програма імміграції в Україну. Ми втрачаємо населення, дуже багато втратили економічних мігрантів. Тому повинні запропонувати певним категоріям мігрантів: "Приїжджайте в Україну"... Але гасел "Приїжджайте!" недостатньо. Потрібна економічна програма, яка б їх заохочувала це зробити" – додав Максим Соколюк.

Серед умов отримання українського паспорта планують впровадити сертифіковану перевірку знань української мови та історії. Також пропонують запровадити присягу і за її порушення, позбавляти громадянства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.