Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Понеділок, 23 грудня 2019, 17:30

Парламент надав статус учасника бойових дій морякам, захопленим Росією – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Верховна Рада надала статус учасника бойових дій морякам, захопленим Росією в полон у Керченській протоці.

Про це повідомив народний депутат України, перший заступник голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, керівник партії ВО «Батьківщина» на Львівщині Михайло Цимбалюк, передає прес-служба Львівського обласного осередку партії.

«За внесення змін до закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (щодо забезпечення прав військовослужбовців Військово-морських сил та Повітряних сил Збройних сил України на отримання статусу учасника бойових дій) проголосували 317 народних депутатів», – поінформував політик.

Окрім того, за його словами, Верховна Рада України також посилила соціальний захист окремих категорій осіб з інвалідністю внаслідок війни.

«Під дію законопроєкту підпадають особи з інвалідністю з-поміж волонтерів, добровольців та учасників бойових дій на території інших держав, які визнані особами з інвалідністю внаслідок війни шляхом надання їм права на безкоштовну медичну допомогу в закладах охорони здоров’я Міноборони, СБУ, Служби зовнішньої розвідки України, Служби Держспецзв’язку, МВС України, інших центральних органів виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями», – підкреслив Михайло Цимбалюк.

Як відомо, Михайло Цимбалюк доповідав у парламенті щодо цих двох законопроектів (№1197 та №1198).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.