Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Максим Нефьодов

Вівторок, 24 грудня 2019, 10:57

Сканер для вантажівок у Краковці пропускатиме до 100 вантажівок за добу – Нефьодов

Максим Нефьодов

У Краковці запрацювала скануюча система для вантажних транспортних засобів.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Вчора, 23 грудня у пункті пропуску Краковець-Корчова запрацював сканер вантажів, за допомогою якого перевірка великотоннажних транспортних засобів має здійснюватися швидше та ефективніше, бо сканування вантажів відбувається без огляду митниками.

"Оформлення одної вантажівки займає близько 15 хвилин, якби цю вантажівку пустити на повний переогляд, то це може зайняти добу, а в деяких випадках й більше. Тому це суттєвий крок вперед. Але я хотів би сказати, що це не тільки пришвидшення, це питання й меншого суб'єктивізму – людина може побачити або не побачити якусь проблему, а сканер показує все, більше того, у центрального апарату також є доступ до зображень, до того, що відбувається тут, і звичайно, ми також вибірково будемо перевіряти скани, щоб бути впевненими, що кожний митник працює чесно і віддано" – наголосив голова Державної митної служби України Максим Нефьодов.

За його словами, сканери закуповували по три в одному лоті, вартість якого складала від 190 до 250 млн грн, в залежності від комплектації, а пропускна спроможність сканера становить 15 хвилин на одну на машину.

"Це означає 4 машини на годину, орієнтовно 96 машин у день, сподіваємося, що близько до 100 вантажів у день ми зможемо просканувати" – пояснив Максим Нефьодов.

Нефьодов також розповів, що наступного року стартує реконструкція 12 пунктів пропуску, в основному на західному кордоні України.

"За останні роки не було побудовано жодного пункту пропуску і зараз абсолютно всі пункти пропуску України працюють за межами своєї пропускної спроможності. Для прикладу, той же самий протокол, підписаний з польською стороною по Краківцю, рекомендує пропуск близько 180-190 вантажів за зміну, а зараз пропускається близько 250" – додав Максим Нефьодов.

Нагадаємо, з середини грудня у Шегині, Краківці та Рава-Руській у якості експерименту вперше запустили скануюче обладнання для огляду вантажівок й контейнерів, спеціальне обладнання, призначене для виявлення контбаданди. Про встановлення цих систем на пунктах пропуску Львівщини стало відомо ще у липні цього року.

Додамо, Галицька митниця Держмитслужби офіційно запрацювала з 8 грудня, нову структуру очолив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов. На початку березня цього року уряд схвалив запуск розподілу Державної фіскальної служби на Державну митну службу і Державну податкову служу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.