Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

обшуки в Держегеокадастрі

dbr.gov.ua

Вівторок, 24 грудня 2019, 13:57

ДБР відкрило справу проти керівництва Держгеокадастру Львівщини через землю біля Львова

обшуки в Держегеокадастрі

Слідчі ДБР розслідують дії керівництва львівського Держгеокадастру щодо дозволу на приватизацію ділянки у селі Зимна Вода.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

Слідчі територіального управління ДБР у Львові проводять досудове розслідування щодо замаху керівника Головного управління Держегеокадастру у Львівській області на незаконне відчуження земельної ділянки, площею 26,75 га.

"Посадовець, діючи у змові з підлеглими та іншими особами, видав та підписав накази про надання згоди на поділ земельної ділянки площею 26,75 та розробку проектів землеустрою. Орієнтовна вартість земельної ділянки становить понад 25 млн грн. Земельна ділянка перебуває у комунальній власності, тому Держгеокадастр не може нею розпоряджатися" – наголосили у Держбюро розслідувань.

Слідчі ДБР у грудні провели обшуки в управлінні Держегеокадастру Львівщини та вилучили документи, які підтверджують незаконну діяльність посадовців, також тут розпочались кадрові зміни.

Як стало відомо Варіантам з постанови суду, йдеться про приватизацію сільськогосподарських земель у селі Зимна Вода Пустомитівського району, що біля Львова.

Зокрема, протягом 2017-2019 років тривали судові справи за позовами громадян до Держгеокадастру у Львівській області щодо приватизації земель у Зимній Воді, яке відмовило їм через те, що ці ділянки відносяться до земель комунальної власності. Однак суди дійшли висновку, що розпорядником цих земель є управління Держгеокадастру у Львівській області, а його відмови є незаконними.

Відтак, Львівський окружний адміністративний суд зобов’язав Держгеокадастр надати у приватну власність земельну ділянку у селі Зимна Вода.

Зазначимо, посадовцю інкримінують зловживання владою або службовим становищем з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.