Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ярослав Дубневич

Понеділок, 27 січня 2020, 12:01

ВАКС не дозволив арештувати гроші, знайдені під час обшуку в будинку Дубневича

Ярослав Дубневич

Антикорупційний суд не арештував 5,6 млн грн, які детективи НАБУ вилучили у будинку Ярослава Дубневича.

Про це повідомляє "Судовий репортер".

Вищий антикорупційний суд 17 січня цього року прийняв ухвалу, згідно із якої відмовив детективам НАБУ арештувати 119 тисяч доларів і 102 тисяч євро, вилучені помешканні народного депутата з Львівщини Ярослава Дубневича.

"Детектив не надав доказів, що ці гроші були об’єктом кримінально протиправних дій чи набуті протиправним шляхом. Детектив міг визнати кошти речовим доказом своєю постановою, але не зробив цього. Наявність коштів у житловому будинку за місцем проживання підозрюваного не є беззаперечним фактом, що вони належать саме йому. З’ясувалося, що власником їх може бути і зять підозрюваного" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, 27 грудня 2019 детективи провели обшук у будинку нардепа і вилучили ці гроші, натомість Ярослав Дубневич заявив, що гроші належать його зятю і дочці.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року Вищий антикорупційний суд заарештував усе майно Ярослава Дубневича у справі про розкраданні газу НАК "Нафтогаз-Україна". Однак ще раніше Ярослав Дубневич переписав підконтрольну йому фірму ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське" на свого сина, Юрія Дубневича, щоб на неї не могли накласти арешт, а також ТОВ "Енергія-Новий Розділ", що є власником ТЕЦ в місті Новий Розділ.

Також 31 жовтня Верховна Рада прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт Дубневича через незаконне привласнення майна та зловживання службовим становищем, яке завдало збитків Укрзалізниці. Згідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.