Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Пластова

Четвер, 30 січня 2020, 10:40

На Пластовій вдруге не виявили забруднюючих речовин у повітрі

вул. Пластова

Повторні дослідження замірів повітря на вул. Пластовій, 13 показали, що вміст забруднюючих речовин не перевищує норму.  

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначають у ЛКП "Зелене місто", у результаті замірів повітря на вул. Пластовій, 13, де планують будувати сміттєпереробний комплекс, не виявили відхилень від норми. Заміри здійснили упродовж листопада-грудня минулого року. 

"Будівництво сміттєпереробного комплексу на вулиці Пластовій, 13 у Львові безпечне для довкілля. Заміри забрудненості повітря здійснювали впродовж листопада та грудня минулого року на вулиці Пластовій, 13. Їх проводили спеціалісти хімічної лабораторії КП "Адміністративно-технічне управління" у дні, коли зверталися мешканці сусідніх будинків, та у їх присутності" – повідомили у ЛКП "Зелене місто".

Дослідження стану забруднення атмосферного повітря на момент вимірювання показали, що вміст забруднюючих речовин не перевищував нормативів разової гранично допустимої концентрації. Мобільна лабораторія вимірювала рівень забруднення аміаком (NH3), азоту діоксидом (NO2), сірчистим ангідридом ‎(SO2), оксидом вуглeцю (CO) та пилу недифиренційованого за складом.

Разом із відбором проб визначалися і фізичні параметри повітря: атмосферний тиск, вологість, температура та швидкість руху повітря.

Нагадаємо, раніше Варіанти повідомляли, що ЛКП "Зелене місто" планує приступити до спорудження нового сміттєпереробного комплексу з вересня 2019 року. Вартість заводу, документи для будівництва якого виконком Львівської міськради затвердив у грудні 2018 року, попередньо оцінюють у 23 млн євро. У квітні 2018 року депутати міськради погодили отримання кредиту від ЄБРР у 25 млн євро, а вже у червні того ж року ЄБРР оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу.

У листопаді 2019 року львівські депутати підтримали електронну петицію про відстеження шкідливого впливу на населення очисних споруд на вулиці Пластовій, 13, тоді дослідження показали, що вміст забруднюючих речовин в повітрі не перевищує нормативів разової гранично допустимої концентрації. 

Вже у грудні 2019 року ЛКП "Зелене місто" замовило за 41 млн грн підготовчі роботи для будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій у фірми з Рівного.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.