Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

стадіон "Україна"

Четвер, 13 лютого 2020, 14:12

Димінський віддав Карпати Садовому

стадіон "Україна"

Львівські депутати перетворили ФК "Карпати" на народну команду та надали їй в оренду територію стадіону "Україна".

Сьогодні, 13 лютого, на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за співпрацю між Львівською міською радою та ТзОВ "Клуб професійного футболу "Карпати". Це рішення підтримали 56 депутатів.

Зокрема, депутати підтримали ініціативу громадськості щодо створення народної команди "Карпати", відтак ТзОВ "Клуб професійного футболу "Карпати" переходить у комунальну власність міста.

Також депутати надали новоствореній команді в оренду на пільгових умовах територію стадіону "Україна".

До квітня цього року комісія культури, молодіжної політики та спорту спільно з управлінням спорту департаменту гуманітарної політики міськради має підготувати та подати міській раді на затвердження програму створення народної команди "Карпати".  

Нагадаємо, у січні депутат Львівської міської ради від Блоку Петра Порошенка Григорій Козловський заявив, що ФК "Карпати має перейти у комунальну власність Львівської міськради, яка повинна фінансувати клуб.

А 23 січня на сесії Львівської міської ради депутати не підтримали рішення про надання ФК "Карпати" в оренду на пільгових умовах територію стадіону "Україна" на вул. Липова Алея, 5, що дозволило б провести реконструкцію стадіону та спорудити спортивно-відпочинковий комплекс. Після цього, "Карпати" звинуватили Григорія Козловського, який виступив проти цього рішення, у провалі голосування.

Однак міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що Львівська міськрада вдруге винесе на сесію розгляд питання про надання ФК "Карпати" в довготривалу оренду земельну ділянку на вул. Липова Алея.

Додамо, наприкінці листопада минулого року працівники клубу надіслали відкритий лист міському голові Львова Андрію Садовому з вимогою передати їм  у довгострокову пільгову оренду землю стадіону "Україна". Виконавчий директор ФК "Карпати" Ростислав Ящишин також заявляв раніше, що якщо втілити цей проект у життя, то клуб стане конкурентоспроможним.

Додамо, президентом клубу був львівський бізнесмен Петро Димінский, який знаходиться у розшуку і переховується на території Греції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.