Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ростислав Тістик

Середа, 26 лютого 2020, 16:05

Тістик хоче почути позицію Садового щодо розвитку Великого Львова

Ростислав Тістик

Ростислав Тістик заявив, що Андрій Садовий повинен пояснити своє бажання щодо приєднання навколишніх сіл до Львова.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Львівський нардеп від Слуги народу Ростислав Тістик заявив, що він детально ознайомиться з перспективним планом об'єднаних громад Львівської області, який Львівська ОДА пропонуватиме на розгляд Верховної Ради України.

"Ми будемо ретельно вивчати той перспективний план, який нам надали, бо до кінця ми його ще так само не бачили. Були якійсь фейкові вилиття, зокрема першого заступника ЛОДА Василя Лозинського, де ми побачили декілька білих плям. Особливо якраз в питанні Львова" – заявив Ростислав Тістик.

Крім цього він зазначив, що міський голова Львова Андрій Садовий повинен висловити свою чітку позицію щодо створення Львівської ОТГ.

"Я весь час тільки чую ті чи інші громади, зокрема Винники, Брюховичі, Сокільники, Рудно, що вони мають свою певні позицію і борються, але я не чую позиції нашого мера. Я б дуже хотів почути насамперед його, як він це бачить, тому що він запустив ролик Великого Львову і намагається уникати медіа та не відповідає на ці питання. Насправді, мені здається, що це несерйозно" – додав Ростислав Тістик.

Нагадаємо, на початку січня Львівська міськрада звернулася до уряду та ВРУ з проханням включити до складу Львівської ОТГ 20 населених пунктів, 20 лютого львівські депутати погодили створення департаменту агломерації у міськраді.

Додамо, 11 лютого на сесії Львівської обласної ради під час обговорення питання про внесення змін до перспективного плану депутат від ВО "Свободи" Руслан Кошулинський запропонував визнати роботу Львівської ОДА у питанні формування перспективних планів об'єднання громад незадовільною.

21 лютого, у Львівській облраді відбулася міжвідомча обласна робоча група з підготовки пропозицій щодо адмінтерустрою базового рівня Львівської області. Перед початком засіданя до сесійної зали зайшли понад 200 мешканців навколишніх сіл, які вимагали врахувати їхню позицію під час формування перспективних планів об'єднаних громад Львівської області.

Тоді перший заступник Василь Лозинський закрив засідання комісії з ОТГ через протести мешканців.

Зазначимо, раніше Варіанти спілкувалися з народним депутатом України (Слуга народу) Ростиславом Тістиком.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.